piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Truskawkowa Radość

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tort na imieninowy, urodzinowy na każdą okazje

Truskawkowa Radość

Składniki:

Truskawkowa Radość

 

  • Blat Camargo:

 

  • 346g fiorfiore camargo
  • 69g cukru
  • 171g jajek
  • 33g wody
  • 139g oleju
  • 57g zóltek

 

  • Syrop do nasączenia:

 

  • 400g wody
  • 200g cukru
  • 60g alkoholu

 

  • Krem jogurtowy:

 

  • 163 g fiorfiore royal
  • 652g jogurtu naturalnego
  • 457g decor up
  • 16g pasty waniliowej
  • 11g żelatyny
  • 109g wody
  • 300g świeżych truskawek

 

  • Dekoracja:

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowa Radość
Fiorefiore camargo , cukier wsypać do miski następnie wlać,jaja, żółtka, olej i i wodę i mieszając mixerem przez 5 minut na średnich obrotach. Uzyskana jednolita masę włożyćBlat Camargo: do rantów o średnicy 16 i 24 cm. Wyrównać górę i piec w piecu o temperaturze 180 C przez 20 minut. Ostudzić i przekroić na 3 warstwy . Przygotować syrop do nasączania , do 400g wody wlać 60g alkoholu( wódki) wsypać 200g cukru dobrze wymieszać w mixerze przez 7 minut a następnie podgrzać na małym ogniu do roztopienia się cukru.,Metalowe ranty o średnicy 16 i 24 cm wyłożyć wewnątrz folia rantową włożyć spód camargo i nasączyć syropem . Truskawki posiekać w drobna kostkę. Aby przygotować krem jogurtowy krem budyniowy fiorfiore royal z jogurtem naturalnym , delikatnie wymieszać z ubitym kremem roślinnym Decor up i równie delikatnie połączyć z podgrzana żelatyna i pasta waniliowa . Tak przygotowany krem wyłożyć na blaty tortów i posypać pokrojonymi truskawkami , przykryć blatem i nasączyć syropem.Nałożyć druga warstwę kremu jogurtowego i truskawki, a następnie trzeci blat camargo i nasączyć go. Pozostały krem jogurtowy wyłożyć na wierzch , wyrównać i schłodzić. Udekorować polewami cover , ubitym śnieżnobiałym kremem truskawkami i kawałkami czekolady.