Sposób przygotowania:
Tort Inka
Jajka ubić dobrze z cukrem. Dodać kawę inkę i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec na złoty kolor.
Przygotować krem:
Kostkę masła dokładnie utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru. Powoli dodawać ciagle ucierajac żółtka i jajko, zapach. Na koniec porcjami mleko w proszku oraz kilka łyżek kawy inki.
Przygotować poncz: pół litra przegotowanej wody wymieszać z 3 łyżkami cukru, sokiem z cytryny i 3 łyżkami alkoholu. Biszkopt przekroić nasączyć ponczem, przełożyć masą. Dowolnie udekorować. Odstawić do zastygnięcia
Przygotować krem:
Kostkę masła dokładnie utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru. Powoli dodawać ciagle ucierajac żółtka i jajko, zapach. Na koniec porcjami mleko w proszku oraz kilka łyżek kawy inki.
Przygotować poncz: pół litra przegotowanej wody wymieszać z 3 łyżkami cukru, sokiem z cytryny i 3 łyżkami alkoholu. Biszkopt przekroić nasączyć ponczem, przełożyć masą. Dowolnie udekorować. Odstawić do zastygnięcia