Sposób przygotowania:
Tort Jamajka
Biszkopt pieczemy i studzimy, zimny przecinamy na dwa blaty. ( Można upiec z własnego przepisu)
Przygotowujemy krem, zimną śmietankę ubijamy z fixami, pod koniec dodajemy cukier i serek.
Galaretkę rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i studzimy.
Blaty dobrze jest nasączyć, można herbatą lub sokiem.
Pierwszy blat smarujemy dżemem, układamy połówki obranych bananów i zalewamy zimną, tężejąca galaretką. Wstawiamy do lodówki, jak galaretka całkiem stężeje, wykładamy na nią masę śmietankową, nakrywamy drugim blatem.
Teraz zostało dekorowanie, wg własnego gustu :)
U nas wersja motyl i tradycyjny, okrągły :)
Przygotowujemy krem, zimną śmietankę ubijamy z fixami, pod koniec dodajemy cukier i serek.
Galaretkę rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i studzimy.
Blaty dobrze jest nasączyć, można herbatą lub sokiem.
Pierwszy blat smarujemy dżemem, układamy połówki obranych bananów i zalewamy zimną, tężejąca galaretką. Wstawiamy do lodówki, jak galaretka całkiem stężeje, wykładamy na nią masę śmietankową, nakrywamy drugim blatem.
Teraz zostało dekorowanie, wg własnego gustu :)
U nas wersja motyl i tradycyjny, okrągły :)