Sposób przygotowania:
Tort jeżynowy bez pieczenia
Na dnie tortownicy o średnicy 23 cm położyć papier do pieczenia.
W tortownicy ułożyć przygotowane biszkopty zanurzając je w wodzie z sokiem z cytryny.
Potem z cukrem ubić śmietanę i mascarpone.
Na biszkoptach rozłożyć porcję śmietany, dodać jeżyny i czynność powtarzać do wyczerpania składników.
Torcik wstawić do lodówki aby związał i przed podaniem udekorować listkami mięty.
W tortownicy ułożyć przygotowane biszkopty zanurzając je w wodzie z sokiem z cytryny.
Potem z cukrem ubić śmietanę i mascarpone.
Na biszkoptach rozłożyć porcję śmietany, dodać jeżyny i czynność powtarzać do wyczerpania składników.
Torcik wstawić do lodówki aby związał i przed podaniem udekorować listkami mięty.
SylaUla
zewa
Dziękuję :)