Sposób przygotowania:
Tort z kiwi, brzoskwiniami i granatem
Na początku należy ubić białka dodając cukier. Potem nadal ubijając dodawać po jednym żółtku a także dodać ekstrakt i barwnik. Gdy masa jest gotowa dodawać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, mieszać delikatnie najlepiej rózgą.
Masę przełożyć do formy o wymiarach 34 x 24 cm ale na dno wyłożyć papier do pieczenia.
Biszkopt piec 40 minut, wyjąć go z formy po wystygnięciu i przekroić na dwa blaty.
Po odsączeniu brzoskwiń z soku pokroić je, pokroić także kiwi ( oczywiście po obraniu ), wydrążyć pestki granatu.
Mascarpone przełożyć do miski, utrzeć z cukrem a potem dodać śmietanę i ubić ją.
Pierwszy ułożyć na podkładzie i nasączyć go.
Na blacie rozsmarować dżem a na niego rozsmarować porcję śmietany.
Wyłożyć owoce ( kiwi i brzoskwinie ) i zakryć drugim plackiem, nasączyć i posmarować śmietaną.
Dowolną końcówką udekorować boki i brzeg tortu na górze i wykończyć resztą brzoskwiń i kiwi i rozsypać pestki granatu.
Tort przed podaniem schłodzić w lodówce.
Masę przełożyć do formy o wymiarach 34 x 24 cm ale na dno wyłożyć papier do pieczenia.
Biszkopt piec 40 minut, wyjąć go z formy po wystygnięciu i przekroić na dwa blaty.
Po odsączeniu brzoskwiń z soku pokroić je, pokroić także kiwi ( oczywiście po obraniu ), wydrążyć pestki granatu.
Mascarpone przełożyć do miski, utrzeć z cukrem a potem dodać śmietanę i ubić ją.
Pierwszy ułożyć na podkładzie i nasączyć go.
Na blacie rozsmarować dżem a na niego rozsmarować porcję śmietany.
Wyłożyć owoce ( kiwi i brzoskwinie ) i zakryć drugim plackiem, nasączyć i posmarować śmietaną.
Dowolną końcówką udekorować boki i brzeg tortu na górze i wykończyć resztą brzoskwiń i kiwi i rozsypać pestki granatu.
Tort przed podaniem schłodzić w lodówce.
SylaUla