mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Tort kakaowy 5

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Torcik, jak zwykle na szybko- przy dwójce małych dzieci cięzko o coś bardziej wykwintnego...

Tort kakaowy 5

Składniki:

Tort kakaowy 5

 

  • Biszkopty:
  • 12 jaj
  • 2 szkl. cukru
  • cukier waniliowy
  • 1,5 szkl. mąki
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 l. mleka
  • szkl. cukru
  • Dodatkowo:
  • olejek waniliowy
  • masło
  • polewa
  • 2 łyżeczki kakao

Sposób przygotowania:

Tort kakaowy 5
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na gęstą pianę. Stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy, następnie żółtka. Teraz wsypać mąkę, kakao i proszek. Wymieszać, podzielić na 3 części. Wlać do natłuszczonej blachy. Upiec 3 biszkopty. Masa: Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać wystudzony budyń (można odłożyć trochę jasnej masy do dekoracji). Na koniec wsypać 2 łyżeczki kakao i wlać olejek waniliowy.Przełożenie: biszkopt- masa-biszkopt- masa- polewa- dekoracja

Tagi:

biszkopt