rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Tort kawowo-rumowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Super tort z o smaku rumu i kawy

Tort kawowo-rumowy

Składniki:

Tort kawowo-rumowy

 

  • 3 jasne blaty biszkoptowe
  • 2 gotowe kremy kawowe lub śmietankowe
  • mleko do kremów
  • płatki migdałowe
  • 3 kieliszki rumu
  • czekoladowe ziarenka kawy(do ozdoby)
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej(jeśli używamy kremu śmietankowego)

 

Sposób przygotowania:

Tort kawowo-rumowy
Zrobić kremy wg opisu na opakowaniu(do śmietankowego wsypać kawę) i wstawić do lodówki żeby stężał.Blat biszkoptu nasączyć rumem,rozsmarować część kremu i przykryć następnym blatem i czynność powtórzyć dwa razy.Następnie ozdobić tort płatkami migdałowymi i ziarenkami kawy.Wstawić do lodówki na kilka godzin

Tagi:

kawa