Sposób przygotowania:
Tort lew
15 dag masła utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, dodać rozpuszczoną czekoladę, następnie zmiksować na puch, delikatnie wymieszać z pianą z białek, mąką, proszkiem do pieczenia i orzechami, przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm, piec 45 w temperaturze 170 stopni C. Krem do tortu przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem 10 dag masła, 1/4 opakowania rozpuszczonej polewy, wymieszać, ciasto przekroić na dwa blaty, przełożyć 2/3 kremu, resztą posmarować boki ciasta. Odłożony biały krem nałożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć kleksiki, formując z nich pyszczek i uszka lwa. Polewę wlać do papierowej tutki, wycisnąć oczka, brwi, nos pyszczkiem oraz wąsy, pozostałą polewę rozsmarować pędzelkiem wokół pyszczka. Smacznego ; )