olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Tort makaronikowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

odżywczy torcik z nutką mocno zaparzanej kawy i laską wanilii :)

Tort makaronikowy 2

Składniki:

Tort makaronikowy 2

 

  • 20dag orzechów włoskich
  • 3dag mąki
  • 25dag cukru
  • 8 białek
  • pół laski wanilii
  • cukier puder
  • ćwierć szklanki mocnego naparu z kawy lub 3 łyżki marago
  • pół laski wanilii
  • 2 żółtka

Sposób przygotowania:

Tort makaronikowy 2
Z białek ubić pianę, cały czas ubijając dodać cukier, uprzednio lekko uprażone zmielone orzechy, mąkę i wanilię. Upiec 3 krążki. Następnie utrzeć masło na pulchną masę z cukrem i wanilią, bardzo dokładnie mieszając dodawać po łyżeczce naparu kawy i po jednym żółtku. Tort przełożyć sporządzoną masą i udekorować wg uznania.

Tagi:

kawa