Sposób przygotowania:
Tort makowo-migdałowy
Biszkopt: Zmiksowałam osobno żółtka z połową cukru . Białka miksowałam z drugą połowa cukru . Do masy żółtkowej wsypałam mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Na najmniejszych obrotach delikatnie zamieszałam.Teraz dodałam migdały, rozpuszczoną margarynę i mak wymieszany , delikatnie zamieszałam. Białka dodałam na samym końcu teraz bierzemy mikser i delikatnie na najmniejszych obrotach 2-3 razy zamieszać. Przełozyłam masę makowo migdałową do tortownicy 26 cm piekłam na papierze do pieczenia 25 minut w 170 stopniach. Ostudzony biszkopt pokroiłam na trzy blaty. Dwa z nich nasączyłam ponczem . Poncz: Wymieszałam składniki i nasączyłam nim biszkoptKrem: Rozpuściłam w kąpieli wodnej czekoladę mleczną i dodałam do ubitej śmietany . Przełożyłam masą biszkopt makowo migdałowy. Posypałam startą czekoladą białą .
lalunia