Sposób przygotowania:
Tort Marceli
Masa;ubic 1/2 śmietanki 30%podzielić na dwie części.Do jednej dodać galaretkę wiśniową rozpuszczoną w 1 szkl. wody,a do drugiej galaretkę agrestową rozpuszczoną w 1 szkl.wody. Masa budyniowa;1 litr mleka,cukier waniliowy 4 żółtka utrzeć w 1 szkl.cukru 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej Ugotować budyń. 2 kostki margaryny utrzeć na puch dodac ostudzony budyń. Przełożenie:pół biszkopta białego-mleczna pianka różowe-ciasto makowe z dżemem- mleczna pianka zielone-biszkopt kakaowy-pół masy budyniowej-biszkopt biały. Cały tort obsmarować pozostała masą budyniową.Obsypac kolorowymi wiórkami,udekorowac według uznania.
kamila2478
Natala1210
Anetta