Sposób przygotowania:
Tort Milky Way
Batoniki połamać na kawałki przełożyć do rondla,podgrzewać(nie gotować).Przecedzic przez sitko,wystudzic i wstawić na całą noc do lodówki.Odzielić żółtka od białek,białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodać żółtka.Porcjami wsypywać obie mąki i proszek do pieczenia,wymieszać.Spód tortownicy wyłożyć pergaminem,wlać ciasto i piec 25min.w 175"C.Wystudzić,przekroić na pół.Żelatynę rozpuścić,brzoskwinie osączyć,pokroić.Śmietanę ubić,połączyć z żelatyną.Spód tortu posmarować małą porcją kremu,ułożyć na nim brzoskwinie i posmarować połową pozostałego kremu,przykryć biszkoptem.Tort posmarować resztą kremu wstawić na ok.5 godz.do lodowki,przed podaniem dowolnie udekorować.
mirkakropka
Wiola8