kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Tort miodowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Tort miodowy bardzo pysznee.

Tort miodowy

Składniki:

Tort miodowy

 

  • miód 20 dag
  • cukier 20 dag
  • jajka 3 całe
  • soda oczyszczona 1 i 1/2 łyżeczki
  • marmolada do przełożenia

Sposób przygotowania:

Tort miodowy
Z wymienionych składników zagnieść ciasto sypiąc tyle mąki, aby dało się wałkować. Pozostawić pod nakryciem do drugiego dnia. Następnie rozwałkować, zrobić dwa placki i upiec w natłuszczonej tortownicy, piec 30 minut w temp 170 C. Po ostudzeniu przełożyć marmoladą.

Tagi:

jajko jajka