IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Tort morelowy na waflach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wspaniały tort morelowy bez pieczenia.

Tort morelowy na waflach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tort morelowy na waflach

 

  • 1 opakowanie wafle tortowe,
  • 1 szklanka migdały,
  • 3/4 szklanki rodzynki,
  • 1 puszka morele z puszki,
  • 1 opak. budyń waniliowy,
  • 3 łyżeczki kawa rozpuszczalna,
  • 1 opak. polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Tort morelowy na waflach
Rodzynki i migdały zaparzamy gorącą wodą aby zmiękły następnie migdały obieramy ze skórek i rozdrabniamy na drobne kawałeczki. Morele odcedzamy i kroimy w kostkę (kilka zostawiamy do dekoracji). Z wafli wycinamy koła, odcięte kawałki wrzucamy do owoców, można pokruszyć jeden wafel w zależności od ilości wafli w opakowaniu, nam będą potrzebne 4 szt. Kawę zaparzamy i studzimy, następnie nasączamy nią wafle. budyń przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, jak trochę ostygnie to mieszamy z wszystkimi składnikami. Przygotowaną masą przekładamy wafle aż do ostatniego. Całość smarujemy polewą czekoladową, dekorujemy morelami i migdałami. Najlepszy do spożycia po kilku godzinach. Smacznego!
Tort morelowy na waflach
Rodzynki i migdały zaparzamy gorącą wodą
Tort morelowy na waflach
Z wafli wycinamy koła, odcięte kawałki wrzucamy do owoców,
Tort morelowy na waflach
Kawę zaparzamy i studzimy, następnie nasączamy nią wafle.
Tort morelowy na waflach
Przygotowaną masą przekładamy wafle aż do ostatniego.

Tagi:

kawa