mini

mini

Kucharz
[Przepisów: 15]

Tort na kazda okazje

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tort na kazda okazje...na walentynki lub dzien matki...

Tort na kazda okazje

Składniki:

Tort na kazda okazje

 

  • BISZKOPT: TORTOWNICA
  • 24 CM-pieczemy dwa biszkopty
  • 4 jajka
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl maki
  • 2 lyz maki ziemniaczanej
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia

 

 

  • KREM:
  • 250ml smietanki 30%
  • 1 opakowania sniezki
  • tabliczka bialej czekolady
  • 2 kopiaste lyzki wiorkow kokosowych

 

  • NASACZENIE TORTU:
  • szklanka wody
  • lyzka cukru

 

 

  • DODATKI:
  • sztuczny marcepan do dekoracji
  • malutki sloiczek dzemu do posmarowania gory i bokow tortu aby marcepan dobrze sie trzymal tortu

 

 

Sposób przygotowania:

Tort na kazda okazje
Jajka z cukrem ubic na biala i gesta mase...dodac make i make ziemniaczana i proszek do pieczenia.piec 40 mintak upiec dwa biszkopty.po wystudzeniu biszkopty przekroic,a kazdy krazek nasaczyc . szklanke wody zagotowac z cukrem,dodac olejek migdalowy i pare kropli soku z cytryny..wystudzic.wykonanie kremu: smietane dobrze ubic , stopniowo dodajac sniezke czekolada rozpuscic na parze i lekko przestudzic,dodac do smietany dodac wiorki kokosowe i razem wymieszackrazki przekladac masa kokosowa ,gore i boki posmarowac cieniutko dzemem. pokryc sztucznym marcepanem i udekorowac.Mozna rowniez uzyc do dekoracji krem do przelozenia tortu ,pomijajac marcepan.Wszysko zalezy od wlasnego pomyslu