Sposób przygotowania:
Tort o smaku malinowym
Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek i białek ubić na sztywną pianę, pod koniec dodawać po trochu cukier. Dodać jajka rozbełtane i dalej ubijać na wolnych obrotach. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dokładać po łyżce, aż do wyczerpania i mieszać delikatnie szpatułką. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach do suchego patyczka.
Krem:
Masło ubić z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać serek mascarpone i wymieszać razem. Do masy dodawać po łyżce rozgniecionych lub zmiksowanych malin i miksować aż wszystko się ładnie połączy. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części.
Kremem smarować blat biszkoptu dosyć grubo i przyłożyć drugim blatem. Wierzch i boki posmarować kremem przygotowanym ze śmietanki 36% z serem maskarpone. Udekorować kwiatkami z masy cukrowej, wstawić do lodówki na parę godzin.
Białka oddzielić od żółtek i białek ubić na sztywną pianę, pod koniec dodawać po trochu cukier. Dodać jajka rozbełtane i dalej ubijać na wolnych obrotach. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dokładać po łyżce, aż do wyczerpania i mieszać delikatnie szpatułką. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach do suchego patyczka.
Krem:
Masło ubić z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać serek mascarpone i wymieszać razem. Do masy dodawać po łyżce rozgniecionych lub zmiksowanych malin i miksować aż wszystko się ładnie połączy. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części.
Kremem smarować blat biszkoptu dosyć grubo i przyłożyć drugim blatem. Wierzch i boki posmarować kremem przygotowanym ze śmietanki 36% z serem maskarpone. Udekorować kwiatkami z masy cukrowej, wstawić do lodówki na parę godzin.