Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z kremem i cukierkami
1. Wykonanie ciasta: Składniki na ciasto przełożyć do miski, następnie zagnieść z nich ciasto. Uformować kulę i schłodzić w lodówce około pół godziny. Następnie ciasto wałkować na lekko posypanej mąką stolnicy i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, ciasto nakłuć dokładnie widelcem i piec w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Do zrumienienia. Upieczony placek dokładnie wystudzić.
2. Wykonanie kremu: Masło lub margarynę utrzeć mikserem na puszystą masę, następnie wsypać cukier puder i ucierać, na koniec dodać kakao i dokładnie utrzeć. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
3. Teraz dekoracja: Na wystudzone ciasto wyciskać małe rozetki. Cukierki przełożyć do woreczka i za pomocą wałka lekko je pokruszyć. Następnie udekorować nimi ciasto.
4. Podanie: Tak wykonane ciasto pokroić i podawać.
5. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Ciasto można pokroić na około 30 kawałków.
Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm.
2. Wykonanie kremu: Masło lub margarynę utrzeć mikserem na puszystą masę, następnie wsypać cukier puder i ucierać, na koniec dodać kakao i dokładnie utrzeć. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
3. Teraz dekoracja: Na wystudzone ciasto wyciskać małe rozetki. Cukierki przełożyć do woreczka i za pomocą wałka lekko je pokruszyć. Następnie udekorować nimi ciasto.
4. Podanie: Tak wykonane ciasto pokroić i podawać.
5. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Ciasto można pokroić na około 30 kawałków.
Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Krakowianka
Babeczka35
Dziękuję :)
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)