Elexis

Elexis

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Tort Pavlova

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny tort bezowy upieczony przez mojego Męża:)

Tort Pavlova Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tort Pavlova

 

  • 6 białek jaj
  • 150 gram cukru pudru
  • 150 gram cukru zwykłego
  • 50 gram gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki kakao
  • 400 gram śmietany kremówki 36 %
  • około 400 gram malin lub np. truskawek

 

Sposób przygotowania:

Tort Pavlova
Białka ubijamy na sztywną pianę i powoli dodajemy cukier, ciągle miksujemy. Dokładamy trzy łyżki kakao i przez chwilę jeszcze miksujemy. Na koniec dodajemy posiekaną gorzką czekoladę i mieszamy łyżką. Masę wykładamy na papier do pieczenia i w piekarniku nagrzanym początkowo do 180 stopni, pieczemy w 150 stopniach przez godzinę i piętnaście minut. Schładzamy, na wierzch układamy ubitą śmietanę kremówkę i umyte owoce. Smacznego!
Tort Pavlova
Gorzką czekoladę siekamy na drobne kawałki
Tort Pavlova
Do ubitych białek dodajemy cukier, następnie kakao i czekoladę
Tort Pavlova
Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę i piętnaście minut
Tort Pavlova
Przystrajamy śmietaną i umytymi owocami, np. malinami

Tagi:

czekolada