Sposób przygotowania:
Tort piaskowy
Przygotowanie;
Masło starannie utrzeć na pianę.Całe jajka utrzeć z cukrem do białości,dodać sok z cytryny,utartą skórkę,rum i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Obie masy połączyć,dokładnie wymieszać,wylać do tortownicy,wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.Piec w gorącym piecu około 40 minut w temperaturze 160-200 s.c
Po ostudzeniu przekrajać na 3 krążki,przełożyć dwa razy dżemem,polukrować białą polewą i ozdobić kolorowymi marmoladkami.
Ułożyć dowolny ornament.Tort porcjować wycinając trójkąty od środka.
Masło starannie utrzeć na pianę.Całe jajka utrzeć z cukrem do białości,dodać sok z cytryny,utartą skórkę,rum i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Obie masy połączyć,dokładnie wymieszać,wylać do tortownicy,wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.Piec w gorącym piecu około 40 minut w temperaturze 160-200 s.c
Po ostudzeniu przekrajać na 3 krążki,przełożyć dwa razy dżemem,polukrować białą polewą i ozdobić kolorowymi marmoladkami.
Ułożyć dowolny ornament.Tort porcjować wycinając trójkąty od środka.