olivv

olivv

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Tort pischinger

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny pishinger w prostym wykonaniu

Tort pischinger

Składniki:

Tort pischinger

 

  • Masa;1 tabliczka czekolady lub 2-3 łyżki kakao
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżka margaryny
  • 1/2 szkl. śmietanki 30%
  • 10 dag. orzechów włoskich
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki cukru
  • 10 okrągłych andrutów
  • gotowa polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Tort pischinger
Czekoladę rozdrobnić i roztopić lub użyć kakao, dodać cukier ,śmietankę oraz masło wszystko dokładnie wymieszać i zagotować na małym ogniu. Dodać obrane, zmielone orzechy .Gotować do uzyskania gęstej masy.Przestudzić i smarować andruty układając jeden na drugim : brzegi tortu wyrównać. Rozpuścić gotową polewę w naczyniu z gorącą wodą .Gorącą polewą oblać tort i pozostawić w chłodnym miejscu . Podawać schłodzony i pokrojony na kawałki .

Tagi:

czekolada