kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Tort pischinger

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne smaczne tort pischinger.

Tort pischinger

Składniki:

Tort pischinger

 

  • masło 20 dag
  • cukier puder 12 dag
  • żółtka 2 sztuk
  • czekolada 5 dag
  • orzechy 8 dag
  • wafli okrągły 5 duży

Sposób przygotowania:

Tort pischinger
Masło utrzeć na pianę, dodać utarte z cukrem żółtka, utartą czekoladę i drobno posiekane orzechy. Smarować wafle, kładąc jeden na drugim. Przycisnąć obciążoną deseczką i postawić w chłodnym miejscu. Wierzch tortu można polukrować polewą czekoladową lub ubrać w dowolny sposób. Pokrajać na kawałki.

Tagi:

czekolada