Sposób przygotowania:
Tort serowo-śmietankowy
Na biszkopt: Jajka zmiksowac. Dodac wode i miksowac na lekka mase. Dodawac stopniowo cukier i cukier waniliowy i miksowac az cukier sie zupelnie rozpusci. Dodac make, Mondamin i proszek do pieczenia. Wymieszac delikatnie. Wylozyc na tortownice o sr. 26 cm. Piec w nagrzanym do 200 °C piekarniku 20-30 minut. Po upieczeniu przekroic ciasto w polowie jego wysokosci tak, aby powstaly dwa. Masa serowa: Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie. Twarog, cukier, skorke i sok z cytryny krotko wymieszac. Dodac zelatyne. Dodac ubita smietane. Mase polozyc na dolna czesc przekrojonego ciasta. Gorna czesc pokroic na 12 kawaleczkow i polozyc na wierzch. Odstawic na kilka godzin w chlodne miejsce. Krotko przed podaniem posypac cukrem pudrem. Smacznego!
cremebrule
malgorzata
;)
jarek-energy
fuksja
weissowa
elutka
elutka
Bahus
Zjedz zjedz tym bardziej że za 2 punkty :D
darek112
Amberr8
katra3
irena56
malwinagzyra
Mam małe pytanko:gdzie znajdę żelatynę w listkach? (lub czym ją zastąpić jeśli jej nie będzie)