Tort slubny

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Niedrogi tort slubny ,ale efektowny

Tort slubny

Składniki:

Tort slubny

 

  • 1 biszkopt duzy
  • 1 biszkopt mniejszy
  • 1,5 l smietany kremowki 36 %
  • 1 puszka brzoskwin
  • 1 kisiel morelowy
  • pol cytryny
  • 4 lyzeczki zelatyny
  • masa cukrowa
  • dowolny krem budyniowy

Sposób przygotowania:

Tort slubny
biszkopty przekroic kazdy na 3 krazki.Brzoskwinie osaczyc,polowe zmiksowac w blenderem,a druga polowe pokroic w kostke.Zmiksowane brzoskwinie zagotowac dodajac troche syropu z brzoskwin,sok z cytryny i gotujaca mase zalac kislem wymieszanym w syropie brzoskwiniowym.Wystudzic.Smietane ubic i dodac do niej rozpuszczona zelatyne.Duzy biszkopt:Pierwszy krazek nasaczyc ponczem,posmarowac cienka warstwa smietany,na to klasc lyzkami wystudzony mus brzoskwiniowy i przykryc druga warstwa smietany,na to drugi krazek biszkoptu i nasaczyc ponczem.Na drugi krazek wylozyc smietane wymieszana z pokrojonymi brzoskwiniami i przykryc trzecim krazkiem.Calosc posmarowac kremem budyniowym i na koniec nalozyc mase cukrowa.Mniejszy biszkopt zrobic tak samo i gdy bedzie pokryty masa cukrowa wtedy naniesc na ten wiekszy.Nalezy smietane ,mus i pokrojone brzoskwinie rozdzielic tak aby wystarczylo na przelozenie dwoch biszkoptow.Gotowy tort pietrowy udekorowac wg uznania.

Tagi:

biszkopt