Sposób przygotowania:
Tort slubny
biszkopty przekroic kazdy na 3 krazki.Brzoskwinie osaczyc,polowe zmiksowac w blenderem,a druga polowe pokroic w kostke.Zmiksowane brzoskwinie zagotowac dodajac troche syropu z brzoskwin,sok z cytryny i gotujaca mase zalac kislem wymieszanym w syropie brzoskwiniowym.Wystudzic.Smietane ubic i dodac do niej rozpuszczona zelatyne.Duzy biszkopt:Pierwszy krazek nasaczyc ponczem,posmarowac cienka warstwa smietany,na to klasc lyzkami wystudzony mus brzoskwiniowy i przykryc druga warstwa smietany,na to drugi krazek biszkoptu i nasaczyc ponczem.Na drugi krazek wylozyc smietane wymieszana z pokrojonymi brzoskwiniami i przykryc trzecim krazkiem.Calosc posmarowac kremem budyniowym i na koniec nalozyc mase cukrowa.Mniejszy biszkopt zrobic tak samo i gdy bedzie pokryty masa cukrowa wtedy naniesc na ten wiekszy.Nalezy smietane ,mus i pokrojone brzoskwinie rozdzielic tak aby wystarczylo na przelozenie dwoch biszkoptow.Gotowy tort pietrowy udekorowac wg uznania.
Bob39
marietta
Pyza