Sposób przygotowania:
Ciasto kajmakoweSposób przygotowania
1.
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami. Kajmak wyłożyć do rondelka i podgrzewać. Dodawać stopniowo śmietanę i mieszać. Gładką masę wyłożyć na herbatniki i przykryć herbatnikami. Wystudzić.
2.
Zrobić budyń z 1 l mleka z dodatkiem masła i wyłożyć do tortownicy. Przykryć herbatnikami. Wystudzić.
3.
W rondelku rozpuścić masła , dodać ser i podgrzewać. Dodać budynie i kajmak. Mieszać i podgrzewać do chwili zagotowania. Wyłożyć do tortownicy, przykryć herbatnikami i wystudzić.
4.
Galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Wystudzić. Zimną śmietanę ubić i dodać tężejącą już galaretkę. Wyłożyć na wierzch ciasta i pozostawić do całkowitego stężenia. Posypać kulkami zbożowymi czekoladowymi.
Smacznego.
SylaUla
Konczi