Sposób przygotowania:
Tort staw-bardzo łatwy
BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.Nie wyłanczając miksera dodać cukier,potem żółtka.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia-delikatnie wymieszać.Wylać na formę do pieczenia wyłożoną pergaminem i piec w temp. 160-180*C około 30-40 min.Po wystudzeniu przekroić na 3 placki.(można też upiec 3 cienkie biszkopty-każdy osobno). MASY: Każdą mase przygotować osobno według opisu na opakowaniu-ja dodatkowo do każdej dodałam po pół opakowania usztywniacza do śmietany. Na pierwszy placek dajemy całą masę białą i równo rozsmarowujemy,przykrywamy drugim plackiem i wykładamy na niego całą masę ciemną-równo rozsmarowujemy. Przykrywamy trzecim plackiem i smarujemy wierzch i boki totru białą masą. Rozpuszczamy galaretki (osobno) w 300ml gorącej wody i studzimy. Gdy już zaczną tężeć to mieszamy i wykładamy na tort tak aby uzyskać efekt wody-najpierw niebieską a gdzie niegdzie zieloną. Totr wkładamy na pół godzinki do lodówki. Po całkowitym zastygnięciu dekorujemy ozdobami. (radzę ozdoby z cukru układać tuż przed podaniem tortu)
cherry
Dorota0309
Natala1210
kamazka439
jovi
Netka
lilalo
Tit
zuzi
Na początku miał być tort-kwiecista łąka-wiadomo że ozdoby w kształcie kwiatków kupie na pewno,ale gdy ekspedientka w sklepie zaczęła wyciągać mi ozdoby i zobaczyłam te żabki to wpadłam na pomysł ze stawem.Teraz w sklepach można takie cudeńka dostać-nie to co dawniej-tylko kolorowa posypka.
zuzi
haniakson
zewa
margolata
msewka
marietta