Sposób przygotowania:
Tort szpinakowyprzygotowanie szpinaku

Szpinak rozmrozić, odcisnąć wodę i zblendować.
przygotowanie podstawy do ciasta

Jajka ubić z cukrem, dodać olej. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować.
przygotowanie ciasta szpinakowego

Do ciasta dodać zblendowany szpinak i razem zmiksować.
pieczenie ciasta

Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i pokroić na 3 krążki.
pokruszona warstwa

Wierzchnią odkrojoną warstwę pokruszyć.
warstwa kajmakowa

Masło zmiksować z dodatkiem masy kajmakowej z puszki. Rozłożyć masę na pierwszym krążku ciasta.
Przygotowanir masy śmietanowej

Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody. Galaretkę wiśniową rozpuścić w szklance wody. Wystudzić i pokroić w kostkę.
Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać płynną galaretkę cytrynową. Wymieszać.
Na masę kajmakową położyć drugi krążek ciasta. Wyłożyć pół masy śmietanowej, rozłożyć pokrojoną galaretkę wiśniową,
Pozostałą śmietaną rozłożyć na wierzchu i bokach ciasta. Obsypać pokruszonym ciastem.