Sposób przygotowania:
Tort szpinakowy1. Zmiksowałam jaja z cukrem na puch. 2. Wlałam olej. 3. Dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia. 4. Na końcu dodałam rozmrożony szpinak . 5. Wysmarowałam tortownicę margaryna i obsypałam krupczatką. 6. Przełozyłam masę i wstawiłam do pieca. 7. Piekłam godzinę w 170 stopniach . 8 . Ścięłam górę ciasta rozkruszyłam , ciasto przekroiłam .( dwa krążki ) Masa : 1. Ubiłam śmietanę z cukrem pudrem. 2. Dodałam cukier puder nadal miksując. 3. Dodałam serek mascarpone wymieszałam i dodałam na końcu śmietan fiksy . 4. Przełozyłam masą krążki ( środek i góra) , posypałam na górę okruszkami i posypałam owocami granatu . Wyszło fajnie , w smaku też pasuje idealnie .
Polecamy: szpinak na obiad >>>
kołczu
lalunia
Nie tylko efektowny ale za to jaki smaczny :)