Sposób przygotowania:
Tort truskawkowa nuta
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na puch zasypać cukrem o ubić na lśniącą pianę. Do piany dodać żółtka oraz mąkę przesianą z budyniem delikatne wymieszać i upiec w tortownicy 28 cm około 50 minut w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na 3 części.
Krem: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, na mleku ugotować budyń wystudzić i połączyć z masłem. Biszkopty przełożyć kremem wierz też posmarować i założyć rant tortownicy. Ułożyć umyte i oczyszczone truskawki i zalać tężejącą galaretka rozmieszaną w 1 l wody.schłodzić około 3 godziny.
Krem: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, na mleku ugotować budyń wystudzić i połączyć z masłem. Biszkopty przełożyć kremem wierz też posmarować i założyć rant tortownicy. Ułożyć umyte i oczyszczone truskawki i zalać tężejącą galaretka rozmieszaną w 1 l wody.schłodzić około 3 godziny.