lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

tort truskawkowy na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny i nie drogi torcik truskawkowy

tort truskawkowy na zimno

Składniki:

tort truskawkowy na zimno

 

  • Biszkopt z 3 jaj
  • galaretka truskawkowa

 

Sposób przygotowania:

tort truskawkowy na zimno
Upiecz biszkopt z 3 jaj. Przyrządź krem. Truskawki oczyść ze szpulek i zmiksuj, dodaj do nich cukier,cukier waniliowy i kieliszek spirytusu. Połącz to z ubitą na sztywno kremówką.Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości letniej wody i podgrzej lekko do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj ją do kremu i całość delikatnie wymieszaj.Na biszkopt smaruj krem a wierzch zalej tężejącą galaretką truskawkową i wstaw do lodówki.

Tagi:

biszkopt