Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy 5
Miksujemy jaja na puch z cukrem. Dodajemy proszek do pieczenia z mąką przesianą , a na końcu tłuszcz . Delikatnie mieszamy i przelewamy do okrągłej dużej formy pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Ostudzony biszkopt kroimy na trzy krążki .Każdy nasączamy ponczem na pierwszy spód kładziemy dżem porzeczkowy i powidła śliwkowe i na to śmietanę z kremem malinowym i przykrywamy następnym krążkiem nasączonym ponczem i znowu śmietana całość i boki smarujemy śmietaną. Obsypujemy tort boki starta czekolada i ozdabiamy serduszkami białymi . Na wierzch tortu kładziemy serduszka ciemne .
edytaha
zbysiowa
Wszystkiego najlepszego ;)
lalunia
Dziękuje za życzenia kurde jak zwykle haczyki zjadam nie dobrze poprawie się :)
msewka
lalunia
Dziękuje za życzenia było miło i smacznie