Sposób przygotowania:
tort w kształcie serca
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy mikserem "na sztywno" dodając cukier. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - delikatnie mieszamy łyżką - nie mikserem! Po uzyskaniu jednolitej masy. Tortownice wyłożyć papierem śniadaniowym. Przełożyć masę do okrągłej tortownicy (najlepsza jest już gotowa w kształcie serca, ale tak zwykła też się sprawdza:) Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i pieczemy ok. 30 minut. Po upieczeniu ostawiamy biszkopt do ostygnięcia. Wycinamy kształt serca z ciasta. Kroimy biszkopta na 3 części. KREM: Zmiksować serek śmietankowy razem z mlekiem i cukrem pudrem. Krem waniliowy przegotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czasami dodaje się samo mleko czasami też margarynę zależy jaki kupicie:) Pierwszą część biszkopta smarujemy dżemem. Przykrywamy drugą częścią i smarujemy ją kremem. Kładziemy ostatnią cześć biszkopta na masę. Górę i boli pokrywamy kremem waniliowym. Układamy na torcie róże lukrowe i płatki róży:) Smacznego!:)
Cukiereczek13
marietta