Sposób przygotowania:
Tort waflowy
MASA ORZECHOWA:
Orzechy zemleć, utrzeć z cukrem dodając tyle śmietanki, by masa była gęsta.
MASA KAWOWA:
Jajka ubić z cukrem na parze na pulchna masę, ostudzić. Utrzeć masło, połączyć z jajkami, zmieloną kawą i rumem, razem utrzeć. Wafle ułożyć na gładkiej powierzchni i smarować na przemian masą kawową i orzechową. Wierzch i boki wyrównać, posmarować masą kawową, posypać zmieloną kawą.
Orzechy zemleć, utrzeć z cukrem dodając tyle śmietanki, by masa była gęsta.
MASA KAWOWA:
Jajka ubić z cukrem na parze na pulchna masę, ostudzić. Utrzeć masło, połączyć z jajkami, zmieloną kawą i rumem, razem utrzeć. Wafle ułożyć na gładkiej powierzchni i smarować na przemian masą kawową i orzechową. Wierzch i boki wyrównać, posmarować masą kawową, posypać zmieloną kawą.