Sposób przygotowania:
Tort wastwowy
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , dodajemy cukier i porcjami żółtka, na koniec przesianą mąkę , kakao i proszek do pieczenia. Ciasto przekłądamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia , wkładamy do nagrzanego do 180 * piekarnika na 30 min. Po ostudzeniu kroimy biszkopt na pół.,
Tak samo postępujemy z jasnym biszkoptem nie dodając tylko kakao.
Biszkopt kokosowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem , dodajemy kokos wymieszany z mąkami, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 * na ok 25 min, studzimy.
Masa: budyń gotujemy jak w przepisie na opakowaniu , dodając do mleka cukier i cukier waniliowy. po ostudzeniu mieszamy z utartym na puch masłem , na koniec do masy dodajemy kieliszek rumu . Dokładnie ucieramy ,
Tort:
Jasny biszkopt - masa czekoladowa-jasny biszkopt-masa czekoladowa-ciemny biszkopt - pół gotowej masy - biszkopt kokosowy- reszta gotowej masy , na wierzch ciemny biszkopt. Ciasto polewamy polewą i posypujemy kokosem!
Tak samo postępujemy z jasnym biszkoptem nie dodając tylko kakao.
Biszkopt kokosowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem , dodajemy kokos wymieszany z mąkami, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 * na ok 25 min, studzimy.
Masa: budyń gotujemy jak w przepisie na opakowaniu , dodając do mleka cukier i cukier waniliowy. po ostudzeniu mieszamy z utartym na puch masłem , na koniec do masy dodajemy kieliszek rumu . Dokładnie ucieramy ,
Tort:
Jasny biszkopt - masa czekoladowa-jasny biszkopt-masa czekoladowa-ciemny biszkopt - pół gotowej masy - biszkopt kokosowy- reszta gotowej masy , na wierzch ciemny biszkopt. Ciasto polewamy polewą i posypujemy kokosem!