Sposób przygotowania:
Tort weselny śmietanowy
Białka ubić na sztywno dodając powoli cukier z cukrem wanil i ubijać,aż cukier się rozpuści,następnie dodajemy żółtka i mąkę z proszkiem.
Masa krem : 2.5 litra śmietany kremówki- dobrze schłodzonej 10 paczek Śmietan Fix 5 cukry waniliowe 4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 150ml.gorącej wody-wystudzić
Śmietanę ubić dosypywać na przemian torebkę Śmietan Fix-cukier wanil i tak do wyczerpania produktów na koniec lekko ciepławą żelatynę.Biszkopty piec w temperaturze 160 C około 30 min. z 6 jaj ,ten z 4 jaj około 20 min.w zależności od mocy piekarnika.Wystudzone biszkopty(najlepiej upiec je dzień wcześniej), przeciąć na 3 równe krążki nasączyć wodą+sok z cytryny+cukier posmarować dżemem malinowym,można również dać świeże malinki,następnie bitą śmietanę i tak podzielić,aby wystarczyło na wszystkie krążki i do dekoracji. Wierzch obsypać kokosem i udekorować prawdziwymi różami:) Życzę smacznego:)
Masa krem : 2.5 litra śmietany kremówki- dobrze schłodzonej 10 paczek Śmietan Fix 5 cukry waniliowe 4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 150ml.gorącej wody-wystudzić
Śmietanę ubić dosypywać na przemian torebkę Śmietan Fix-cukier wanil i tak do wyczerpania produktów na koniec lekko ciepławą żelatynę.Biszkopty piec w temperaturze 160 C około 30 min. z 6 jaj ,ten z 4 jaj około 20 min.w zależności od mocy piekarnika.Wystudzone biszkopty(najlepiej upiec je dzień wcześniej), przeciąć na 3 równe krążki nasączyć wodą+sok z cytryny+cukier posmarować dżemem malinowym,można również dać świeże malinki,następnie bitą śmietanę i tak podzielić,aby wystarczyło na wszystkie krążki i do dekoracji. Wierzch obsypać kokosem i udekorować prawdziwymi różami:) Życzę smacznego:)
czarownica