malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Tort z białej czekolady

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wierzch tortu możesz udekorować listkami melisy

Tort z białej czekolady

Składniki:

Tort z białej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Tort z białej czekolady
Czekoladę włóż go garnka.
Podgrzewaj na bardzo małym ogniu.
Po 2minutach dodaj masło. Podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
Zdejmij z ognia.Ubij z kremówką na sztywno.
Kiwi oczyść i pokrój na małe kawałki.
Jeden blat posmaruj dżemem.
Nałóż krem czekoladowy i kawałki kiwi.
Przykryj drugim blatem..
Odstaw do lodówki.
Wierzch i boki tortu posmaruj pozostałym kremem i udekoruj kiwi.

Tagi:

czekolada