aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Tort z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mój najlepszy tort z fasolą

Tort z fasolą

Składniki:

Tort z fasolą

 

  • 30 dkg fasoli
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 30 dkg cukru
  • 12 jaj
  • 2 olejki migdałowe
  • lukier cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Tort z fasolą
Fasolę ugotować i przetrzeć przez rzadkie sito. Żółtko utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce masę fasolową przesianą tartą bułkę, olejki migdałowe lub kilka gorzkich utartych migdałów, a na końcu pianę z białek. Włożyć do natłuszczonej tortownicy wysypanej tartą bułką i piec 1 godzinę w średnio gorącym piekarniku. Po ostygnięciu wyjąć z formy i posmarować lukrem cytrynowym.

Tagi:

tarta fasola