Sposób przygotowania:
Owocowy tort z biszkoptami
Boki tortownicy (20cm) wykładamy folią spożywczą. Żelatynę zalewamy zimną wodą i zostawiamy aż namoknie. 200 mil śmietany i jeden serek ubijamy na sztywno, dodajemy alkohol i próbujemy na słodkość, dosładzamy do smaku. Żelatynę podgrzewamy i dodajemy 1/3 płynnej do masy. Wylewamy do tortownicy i ustawiamy pionowo biszkopty. Posypujemy borówkami lub jagodami i wciskamy kawałki biszkoptów na spód. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej połowę kremówki, aby była rzadsza i cały czas podgrzewamy aby była płynna. Resztę śmietany znów ubijamy z serkiem, stopniowo dodajemy czekoladę, słodzimy, dodajemy połowę pozostałej żelatyny. Wlewamy do tortownicy i równamy. Do reszty serka i śmietany po ubiciu dodajemy sok z cytryny, skórkę słodzimy i wlewamy resztę żelatyny. Wierzch dekorujemy w dowolny sposób owocami. Dobrze aby ciasto postało ze 2 godziny w lodówce .