Sposób przygotowania:
Smerfny tort z jagodami
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół.
Galaretkę przygotowac w 1 szklance wody. Odlac 3-4 łyżki i dolać do tego taka samą ilośc gorącej wody.
Galaretki schłodzić. Śmiatane ubić na wysokich obrotach na puch. Wlać większą częśc galaretki. Zmiksowac i wylac na biszkopt. Resztą posmarowac wierzh. Ułożyc jagody i polac ta odlaną częścia galaretki.
Galaretkę przygotowac w 1 szklance wody. Odlac 3-4 łyżki i dolać do tego taka samą ilośc gorącej wody.
Galaretki schłodzić. Śmiatane ubić na wysokich obrotach na puch. Wlać większą częśc galaretki. Zmiksowac i wylac na biszkopt. Resztą posmarowac wierzh. Ułożyc jagody i polac ta odlaną częścia galaretki.
![Smerfny tort z jagodami Smerfny tort z jagodami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smerfny-tort-z-jagodami-61002.jpg)
![Smerfny tort z jagodami Smerfny tort z jagodami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smerfny-tort-z-jagodami-61003.jpg)
marietta