Sposób przygotowania:
Tort z mlecznej pianki z truskawkami
Margarynę rozpuścić. Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Następnie zmiksować z Kasią. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół Przygotować zelatynę. Jajka sparzyć. Białka ubić na sztywno. Dodać cukier puder. Jeszcze trochę pomiksować. Pod koniec dodać żelatynę i zmiksować. Biszkopt przełożyć tężejącym mleczną pianką, nałożyć biszkopt i posmarować mleczną pianką. Udekorować ćwiartkami truskawek (jeśli wolimy nie czekac aż mleczna pianka będzie tężejące można wylac je na biszkopt w tortownicy). Włożyc do lodówki do stężenia.
haniakson
marietta