kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Tort z sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

utrzeć ser z pianą z 18 białek, dodać cukier, stopione masło, utartą skórkę cytrynową, cukier waniliowy i ucierać wszystko pół godziny.

Tort z sera

Składniki:

Tort z sera

 

  • twaróg 4 szkl.
  • mąka 1 szkl.
  • cukier 40 dag
  • białko 38 sztuk
  • masło 1 szkl.
  • skórka cytrynowa
  • cukier waniliowy 1 op.
  • rodzynki 1 szkl.
  • migdały mielone pół szkl.

Sposób przygotowania:

Tort z sera
utrzeć ser z pianą z 18 białek, dodać cukier, stopione masło, utartą skórkę cytrynową, cukier waniliowy i ucierać wszystko pół godziny.

Następnie dodać pianę z 20 białek, mąkę, rodzynki i mielone migdały, lekko wymieszać i włożyć do tortownicy wysmarowanej masłem.

Piec ok. 30 minut przez 170 stopni C.