Sposób przygotowania:
Tort Zachera
Do makutry wsypać 10 dag cukru pudru i masło. Oba składniki utrzeć na pulchna masę. Stopniowo dodawać po jednym żółtku, dalej ucierając.Czekoladę roztopić, ostudzić i wlać do masy. Białka ubić na sztywną pianę dodać, cukier puder i wlać do masy.
Powoli mieszać, dosypać przesianą mąkę i cukier waniliowy. Do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, wlać masę i piec około
1 godziny. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto przeciąć na pól, posmarować marmoladą. Składniki polewy, roztopić w rondelku, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i gorącą polewą polać tort.
Powoli mieszać, dosypać przesianą mąkę i cukier waniliowy. Do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, wlać masę i piec około
1 godziny. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto przeciąć na pól, posmarować marmoladą. Składniki polewy, roztopić w rondelku, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i gorącą polewą polać tort.