Sposób przygotowania:
Tort Zamczysko
Biszkopt-jajka ubić z cukrem na puszystą masę,wymieszać z mąką,wlać do kwadratowej formy,piec w temp.175*C przez 45 min.ostudzić,przekroić na 3 placki.Bita śmietana-żelatynę namoczyć w 1\2 szkl.zimnej wody,rozpuścić w kąpieli wodnej,ostudzić,śmietanę (schłodzoną) ubić z cukrami,dodać żelatynę,placki przekładać śmietaną,każdy nasączając sokiem.Krem-Palmę ubić na puszystą masę,osobno ubić jajko z cukrem,połączyć z tłuszczem i aromat,torta obsmarować kremem,schłodzić.Masę cukrową zabarwić barwnikiem,rozwałkować,przykryć torta,wycisnąć cegiełki i już.Tradycyjnie czekamy na oklaski......Aha,na zamku pojawiają się zjawiskowe postacie-Aga,Renia i Grażyna.Pozdrawiam.
misia14
marka85
gabiszon
marietta
pyszalka