paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Tortilla meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cienki placek posmarowany pysznym sosem pomidorowym z warzywami nadaje się na obiad i kolację, dla rodziny i znajomych.

Tortilla meksykańska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortilla meksykańska

 

  • puszka pomidorów krojonych
  • puszka kukurydzy
  • pół puszki białej fasoli konserwowej
  • kotlety sojowe - 8-10 sztuk, ugotowane w bulionie warzywnym
  • tortilla - 6 placków
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

Tortilla meksykańska
Pomidory krojone z puszki podsmażyć, dodać kukurydzę, fasolę białą z puszki, ugotowane w bulionie, pokrojone i posypane przyprawą do gyrosa kotlety sojowe.

Jeżeli jest za gęsty, dolać wody. Dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie.

Placek podgrzać, posmarować sosem.

Następnie posypać żółtym serem, utartym wcześniej.

Zawinąć tak, aby otrzymać coś na kształt kieszonki. 
Tortilla meksykańska
podstawą sosu są pomidory. Wrzucamy do nich kotlety sojowe, pokrojone w kostkę.
Tortilla meksykańska
Następnie doprawiamy dodajemy kukurydzę...
Tortilla meksykańska
...i fasolę. wszystko razem mieszamy i gotujemy kilka minut.
Tortilla meksykańska
Tortillę smarujemy sosem dokładnie i zwijamy w kopertę.