Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Tortilla po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Świetny pomysł na smaczną kolację dla całej rodziny. Łatwa i niedroga w przygotowaniu. Polecam gorąco!!!

Tortilla po polsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortilla po polsku

 

 

Sposób przygotowania:

Tortilla po polsku
Ziemniaki i cebulę obieram. Ziemniaki kroję w cienkie plasterki. Podsmażam na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. Cebulę także kroję i podsmażam na oliwie. Jajka wybijam do miski. Dodaję przyprawy. Ubijam jajka trzepaczką lub widelcem. Dodaję podsmażone ziemniaki i cebulę. Mieszam. Masę wylewam na patelnię z rozgrzanym masłem. Smażę na rumiano na małym ogniu. Następnie tortillę przewracam na drugą stronę przy pomocy płaskiego talerza i podobnie smażę z drugiej strony. Przygotowaną tortillę kroję na porcje i układam na talerzu.
Tortilla po polsku
Ziemniaki i cebulę obieram. Ziemniaki kroję w cienkie plasterki. Podsmażam na oliwie. Oprószam solą i pieprzem.
Tortilla po polsku
Cebulę także kroję i podsmażam na oliwie.
Tortilla po polsku
Jajka wybijam do miski. Dodaję przyprawy. Ubijam jajka trzepaczką lub widelcem. Dodaję podsmażone ziemniaki i cebulę. Mieszam.
Tortilla po polsku
Masę wylewam na patelnię z rozgrzanym masłem. Smażę na rumiano na małym ogniu. Następnie tortillę przewracam na drugą stronę przy pomocy płaskiego talerza i podobnie smażę z drugiej strony.

Tagi:

jajko jajka