Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem i kalafiorem
Ciasto: Z maki, oleju i soli, stopniowo wlewając wodę zagniatamy ciasto .(Ciasto nie powinno być zbyt luźne). Przykrywamy miseczką i odstawić na pół godziny. Po tym czasie dzielimy na 6 części ,wałkujemy cienkie placki,smażymy na suchej gorącej patelni z obu stron po kilka chwil.Średnica patelni około 25 cm. Nadzienie: Filet oczyszczamy,myjemy,osuszamy i kroimy w paski,posypujemy przyprawą i odstawiamy na pół godziny.Po tym czasie smażymy na oleju do miękkości. Kalafior dzielimy na różyczki,gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Obrany ogórek kroimy w słupki.Pomidor kroimy w półplasterki.Liście sałaty myjemy i osuszamy. Sos: Składniki sosu mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na placki tortilli nakładamy liście sałaty,warzyw i mięsa.Zawijamy,polewamy sosem i oprószamy solą i pieprzem. Z przepisu wyszło mi 6 sztuk placków tortilli.