WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Ziemniaki pieczone z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Młode ziemniaki oskrobane ze skórki i pieczone z posiekanym koperkiem i przyprawami. Doskonały dodatek do mięs do obiadu lub samodzielna przekąska.

Ziemniaki pieczone z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki pieczone z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki pieczone z koperkiem

ETAP 1:

Młode ziemniaki oskrobać ze skórki lub wyszorować specjalną rękawicą lub szczoteczką. Następnie dokładnie umyć i osuszyć. Jeśli są duże to pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki wymieszać z odrobiną oleju.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać ziemniaki. Przyprawić je solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Koperek posiekać i posypać nim ziemniaki. Blachę wstawić do piekarnika. Ziemniaki piec ok. 50 minut w temp. 180 stopni aż będą miały chrupiącą skórkę. Po upieczeniu ziemniaki wyłożyć na talerze.

Można podawać np. z sosem czosnkowym jako dodatek do mięsa lub samodzielną przekąskę.

Ziemniaki pieczone z koperkiem
Młode ziemniaki po upieczeniu w piekarniku
Ziemniaki pieczone z koperkiem
Ziemniaki oprószone przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków
Ziemniaki pieczone z koperkiem
Ziemniaki posypane pokrojonym koperkiem przed doprawieniem
Ziemniaki pieczone z koperkiem
Ziemniaki pokrojone i wymieszane z olejem.