Sposób przygotowania:
Tortilla z mięsem i warzywami.
Mięso opłukujemy , kroimy w 4 cm paski i wkładamy do miski. Do mięsa dodajemy pieprz cayenne,miód,czosnek przeciśnięty przez praskę,olej, wszystko mieszamy i odstawiamy na 2 godzin do zamarynowania. Rozgrzewamy patelnię i smażymy paski fileta z każdej strony po 5 minut.Sałatę opłukujemy , odsączamy z wody,ogórka obieramy i kroimy w paski o długości 6 cm. Pomidora kroimy w plasterki.Przygotowujemy sos - do miski wlewamy śmietanę, majonez , pesto i wszystko dokładnie mieszamy. Patelnię teflonową rozgrzewamy i podgrzewamy placki przez 30 sekund z każdej strony. Ciepły placek smarujemy sosem , kładziemy liścia sałaty a następnie : mięso, pomidor, ogórek i delikatnie polewamy sosem. Tortillę zwijamy w stożek i podajemy na talerzu.