Sposób przygotowania:
Tortilla z mięsem mielonym
Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy przez kilka minut. Posypujemy przyprawą do mięsa mielonego, podlewamy wodą i dusimy przez około 10 minut.
Podgrzewamy w mikrofalówce placki do tortilli.
Smarujemy sosem i kładziemy mięso. Następnie układamy kawałki sałaty lodowej, pasterki ogórka, kukurydzę, pomidorki koktajlowe i pokrojoną w paski paprykę.
Zawijamy tortille w rożki i podajemy.
Podgrzewamy w mikrofalówce placki do tortilli.
Smarujemy sosem i kładziemy mięso. Następnie układamy kawałki sałaty lodowej, pasterki ogórka, kukurydzę, pomidorki koktajlowe i pokrojoną w paski paprykę.
Zawijamy tortille w rożki i podajemy.