Sposób przygotowania:
Tortille z mięsem mielonym
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Do cebuli z czosnkiem dodać mięso (użyłam zmielonej szynki). Do mięsa dodać sól, pieprz, oregano i mieloną paprykę. Wymieszać i chwilkę smażyć. Dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę podsmażać. Cebulki wyjąć z zalewy, przekroić na pół każdą. Placki tortilli podgrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na każdym placku tortilli ułożyć po trochu mięsa, kilka połówek cebulki marynowanej i po trochu startego sera. Placki zwinąć (najpierw złożyć dół do połowy, a następnie jeden bok, a na to drugi bok).