lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierogi z mięsem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Niby nic takiego, a jednak? Pierogi są i zawsze będą moim rarytasem. Po prostu je uwielbiam. Najbardziej z mięsem a potem twarożek ze szpinakiem. Moje ulubione.

Pierogi z mięsem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pierogi z mięsem

Składniki na ciasto :

 

  • curry 1 łyżeczka ( naturalny koncentrat dobrego smaku)

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem

Krok 1

Mąkę przesiałam, wsypałam do miski, dodałam sól, wbiłam jaja i wlałam gorącą wodę lecz nie wrzątek. Zmiksowałam ciasto (konsystencja jest bardzo delikatna i elastyczna i łatwa do wałkowania. Ciasto bez problemu da się rozwałkować. Po wyrobieniu ciasta dzielę ja na 4 części i wałkuje, wycinam szklanką kółka.

Krok 2

Łopatkę umyłam, osuszyłam i zmieliłam, dodałam jajo,pieprz ziołowy i sól. Starłam czosnek i dodałam do mięsa. Na koniec dodałam 1 łyżeczkę curry. Wyrobiony farsz zostawiam na godzinę w lodówce ( zakrywam folią spożywczą by zapachy nie wychodziły z miski).

Krok 3

Nakładamy farsz ( ręką formujemy kuleczkę) i składamy pierożka, widelcem pomagam sobie skleić pierożka. Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Kiedy pierożki wypłyną na wierzch wiadomo, że są już dobre.

Krok 4

Kiełbasę kroje drobno i smażę, polewam ugotowane pierożki.

Pierogi z mięsem
Mąkę przesiałam,wsypałam do miski,dodałam sól,wbiłam jaja .
Pierogi z mięsem
Wlałam przegotowaną gorącą wodę do reszty składników.
Pierogi z mięsem
Ciasto bez problemu da się rozwałkować.Po wyrobieniu ciasta dzielę ja na 4 części i wałkuje,wycinam szklanką kółka.
Pierogi z mięsem
Łopatkę umyłam,osuszyłam i zmieliłam, dodałam jajo,pieprz ziołowy i sól. Starłam czosnek i dodałam do mięsa. Na koniec dodałam 1 łyżeczkę curry.Wyrobiony farsz zostawiam na godzinę w lodówce .
Pierogi z mięsem
Nakładamy farsz ( ręką formujemy kuleczkę)i składamy pierożka,widelcem pomagam sobie skleić pierożka.

Tagi:

dania pierogi